Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Grzegorz schumi Jarek Grudzień Stafhalr Barbara Hansen Ania159 Ania159 paju18 (4123 niezalogowanych)
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
a neta to chcielismy z tele nora , i to samo bylo z kredytem na auto w autohandlu , wszystko wporzadku zarobki, pobyt, a tu jakis system i tez niestety odp.odmowna brak danych w systemie , wiec zacisnelismy pasa i autko mamy bez kredytu , a i ostatnio zarejestrowalismy sie na stronie wester union zeby wysylac kase przez internet a nie z biura , no i wszystko ok, tyle ze jak zrobisz przelew musisz zadzwonic do biura i oni potwierdza transakcje i to samo nr personalny ok ale niema pana w systemie , ale wtedy sie moj maz juz w kur.... bo zrobil dwa przelewy ktore zatrzymali, i trzeba bylo wydzwaniac po bankach zeby wrocili kase na konto , kosmos, juz zadnego przelewu powiedzial niebedzie robil mnie sie oberwalo bo to moj pomysl byl ale teraz widac ze nie moja wina no ale jutro napisze co i gdzie dokladnie zalatwic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
www.skatteetaten.no/no/Bibliotek/Skjemae...steret-fra-utlandet/ to link do dokumentu ktory trzeba wypelnic zeby sie zameldowac tutaj. RF 1401
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
System!!!!! poprostu chyba jestescie na tyle krotko tutaj ze nie ma waszych zeznan podatkowych w tak zwanym sytemie i dlatego wasze problemy z czymkolwiek(netem,kredytem czy przelewem).osobiscie tez zalatwilem net bank w nordei po 3 miesiacach pobytu tutaj(szczescie) ale nie moglem z niego korzystac dopoki staly numer nie zaistnial tak naprawde wszedzie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
maz jest rok, a ja tak legalnie tzn z pozwoleniem pol roku,( a przyjechalam 2 miesiace po mezu ) ,on juz ma normalny nr personalny ja tymczasowy , jestesmy akurat w trakcie oczekiwania na nowe pozwolenia , ( tez juz miesiac czekamy )wypelnimy to i jutro do skatte , zobaczymy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
w styczniu dzidzia super, gratuluję hehhe chyba masz rację z tym rodzinnym, bo jeśli dziecko tutaj urodzisz to ponoć automatycznie to rodzinne dostaniesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Wszedzie sprawdzaja nas(wiarygodnosc finansowa) wlasnie po zeznaniach podatkowych wiec jezeli mamy pierwsze zeznanie podatkowe tutaj to tak naprawde ono bedzie dostepne dla wszystkich do wgladu dopiero za rok i dlatego problemy z kredytem,telefonem na abonament czy internetem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
krolestwo za konia napisał:
System!!!!! poprostu chyba jestescie na tyle krotko tutaj ze nie ma waszych zeznan podatkowych w tak zwanym sytemie i dlatego wasze problemy z czymkolwiek(netem,kredytem czy przelewem).osobiscie tez zalatwilem net bank w nordei po 3 miesiacach pobytu tutaj(szczescie) ale nie moglem z niego korzystac dopoki staly numer nie zaistnial tak naprawde wszedzie!

wiesz fazi ja jestem 2 lata wiec jak długo jeszcze musze tu byc by nie miec tego typu problemow?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a przelewy miedzynarodowe robie normalnie przez internet (konto w sparebank) bez problemow betaling til utland wpisuje dane i wsio kaska przelana
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
A masz takie problemy? nie mozesz wziasc kredytu czy neta ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
tzn ze ja maz sie rozliczal za zeszly rok 2008 to jegozeznanie bedzie dopiero widoczne na koniec tego roku???? a to za ten rok na koniec przyszlego???dobrze to rozumiem ???
a my musielismy zrobic taki szybki przelew, a konto mamy w dnb i idzie jakies 3-4 dni na konto pl , teraz juz jezdze do drammen i wysylam sama tyle ze musze placic ale i tak mniej niz nam z konta zabieraja za 1000 kor z konta 200 oplaty a wester union 100 a jak dwa przelewy to sumka razy dwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok